Börjar första advent med en kopp kaffe och en lussebulle från gårdagens bak.
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kvarg/kessela
2 påsar saffran, 1 g
1 dl Stevia
lite salt
ca 17 dl vetemjöl
Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37 grader. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Om du vill, garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min.
Tack Vera för receptet!

Varsågod.
SvaraRaderaDe blev så saftiga med kvarg...Mmmmm
Ja, det blev dom verkligen!!!
Radera